Zuid-Korea’s laagste inflatie in 10 maanden voedt de mening dat er geen verdere stijgingen zullen plaatsvinden

zuid korea's laagste inflatie in 10 maanden voedt de mening dat er geen verdere stijgingen zullen plaatsvinden

zuid korea's laagste inflatie in 10 maanden voedt de mening dat er geen verdere stijgingen zullen plaatsvinden

De consumenteninflatie in Zuid-Korea bereikte in februari het laagste tempo in 10 maanden, wat de mening versterkte dat de centrale bank haar huidige cyclus van beleidsverkrapping heeft beëindigd nadat ze de rentetarieven vorige maand stabiel had gehouden.

De op drie na grootste economie van Azië balanceert op de rand van een recessie, en beleidsmakers zullen op hun hoede zijn voor al te restrictieve maatregelen te midden van de vertragende wereldwijde groei en de overzeese vraag naar belangrijke exportproducten zoals chips en consumentenelektronica.

gerelateerd beleggingsnieuws

Goldman Sachs voegde 3 aandelen toe aan zijn sterke kooplijst, terwijl één Weizhen Tana 100% steeg.

De consumentenprijsindex steeg in februari met 4,8% ten opzichte van een jaar eerder, zo bleek uit gegevens van Statistics Korea op maandag, een daling ten opzichte van de 5,2% in januari. Het was lager dan de 5,1% die werd gerapporteerd in een peiling van Reuters en ook het laagste sinds 2022. in april

“Het is bemoedigend dat het tempo van de prijsstijgingen in particuliere diensten is vertraagd, waardoor de mogelijkheid van verdere renteverhogingen door de centrale bank is verkleind, althans aan de binnenlandse kant”, zegt Ahn Jae-kyun, analist vastrentende waarden bij Shinhan Securities.

De kerninflatie op jaarbasis, exclusief volatiele voedsel- en energieprijzen, daalde van 4,1% een maand eerder naar 4,0% en bereikte het laagste niveau sinds augustus, wat erop wijst dat de onderliggende prijsdruk is afgenomen.