Vastgoedontwikkelaar “China Vanke” haalde bijna 500 miljoen aan aandelen op voor de verkoop

vastgoedontwikkelaar "china vanke" haalde bijna 500 miljoen aan aandelen op voor de verkoop

vastgoedontwikkelaar "china vanke" haalde bijna 500 miljoen aan aandelen op voor de verkoop

De grote vastgoedontwikkelaar China Vanke zei donderdag dat het 3,92 miljard yuan heeft opgehaald bij een beursgang in Hong Kong. Hongkongse dollar ($ 499 miljoen), waarmee in 2023 voor het eerst de belangstelling van beleggers wordt getest. verkopen aandelen van vasteland ontwikkelaar.

Door de staat gesteunde Vanke zei in een verklaring dat het 300 miljoen aandelen had verkocht tegen HK $ 13,05 per aandeel, met hun biedprijzen variërend van HK $ 12,93 tot HK $ 13,20 per stuk, volgens de voorwaarden van de deal op woensdag beoordeeld door Reuters.

De prijzen daalden met 6,12% tot Vanke’s woensdag sluiten van HK $ 13,90.

Vanke-aandelen daalden maar liefst 5,3% tot HK $ 13,16 in de vroege donderdaghandel, maar tegen de middag waren de verliezen teruggebracht tot 3,7%, vergeleken met een daling van 0,5% in de Hang Seng Mainland Properties Index .HSMPI.

De in Shenzhen gevestigde ontwikkelaar zei dat het van plan is 60% van de opbrengst te gebruiken om zijn uitstaande buitenlandse schuld te herfinancieren en de rest te gebruiken om werkkapitaal aan te vullen.

Het voegde eraan toe dat het de opbrengst niet zou gebruiken voor nieuwe binnenlandse residentiële ontwikkelingsprojecten.