Oliechef COP28-klimaattop dringt er bij de energie-industrie op aan om ‘complexe’ emissiereducties door te voeren

oliechef cop28 klimaattop dringt er bij de energie industrie op aan om 'complexe' emissiereducties door te voeren

oliechef cop28 klimaattop dringt er bij de energie industrie op aan om 'complexe' emissiereducties door te voeren

  • In een keynote-toespraak voor aanwezigen op de CERAWeek-conferentie in Houston, Texas, benadrukte Sultan al-Jaber, CEO van Abu Dhabi National Oil Company, de “integrale” rol van de olie- en gasindustrie bij het aanpakken van klimaatverandering.
  • “Dit is een kans voor deze industrie om zichzelf opnieuw uit te vinden en weer voorop te lopen”, zei al-Jaber. “Laat me je uitnodigen om sneller koolstofarm te worden, sneller het energiesysteem van de toekomst op te bouwen en vandaag het energiesysteem van de toekomst op te bouwen.”
  • Het hoofd van de staatsoliemaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten wordt gezien als een controversiële keuze om later dit jaar de COP28-klimaatbesprekingen in Dubai te leiden.