Taiwanese president zegt oorlog met China ‘geen optie’

taiwanese president zegt oorlog met china 'geen optie'

taiwanese president zegt oorlog met china 'geen optie'

  • De Taiwanese president Tsai Ing-wen zei in een brief aan paus Franciscus dat oorlog met China “geen optie” was en benadrukte dat constructieve betrokkenheid bij Peking, dat claimt dat het eiland deel uitmaakt van zijn grondgebied, afhangt van het respecteren van de zelfbestuurde democratie van Taiwan.
  • In de brief sprak Tsai ook zijn steun uit voor de standpunten van het Vaticaan over de oorlog van Rusland tegen Oekraïne, “immigrantenvriendelijk beleid” en volksgezondheid.
  • China voerde meer inspanningen uit om Taiwan onder druk te zetten, onder meer door raketten in zee af te vuren, nadat de toenmalige voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, in augustus de hoogste Amerikaanse functionaris werd die het eiland in 25 jaar bezocht.