De regering-Biden daarentegen bereidt zich voor om Abrams-tanks naar Oekraïne te sturen

de regering biden daarentegen bereidt zich voor om abrams tanks naar oekraïne te sturen

de regering biden daarentegen bereidt zich voor om abrams tanks naar oekraïne te sturen

Na weken van besprekingen bereidt de regering-Biden zich voor om Abrams-tanks naar Oekraïne te sturen, aldus drie hoge Amerikaanse functionarissen.

De administratie kan zo’n beslissing al woensdag bekendmaken. Het huidige plan vereist een paar dozijn Abrams-tanks, maar functionarissen benadrukten dat de beslissing nog niet definitief is en kan veranderen.

De tanks zouden niet direct beschikbaar zijn voor de Oekraïners. Volgens ambtenaren zal het vele maanden duren voordat de hightech auto’s Oekraïne bereiken, en de training van Oekraïense soldaten zal naar verwachting ook enkele maanden duren.

De tanks zouden worden betaald in het kader van het Oekraïense Security Assistance Initiative, dat wapens en uitrusting uit de particuliere industrie haalt in plaats van uit Amerikaanse voorraden.

Het besluit om de levering van tanks voort te zetten, zou een ommekeer betekenen voor de regering-Biden, die de Duitse druk heeft weerstaan ​​om ze naar Oekraïne te sturen.

Lees meer van NBC News:

McConnell geeft McCarthy opdracht om met Biden te onderhandelen over een oplossing voor de schuldlimiet

Harris zal Californië bezoeken in de nasleep van de massale schietpartij

Families van slachtoffers van schietpartij in Uvalde roepen op tot wetgeving nu wapengeweld toeneemt

Afgelopen vrijdag beweerden Amerikaanse functionarissen dat Biden terughoudend was om Abrams-tanks aan Oekraïne te geven omdat leden van zijn nationale veiligheidsteam, waaronder minister van Defensie Lloyd Austin en voorzitter van de Joint Chiefs of Staff generaal Mark Milley, niet geloofden dat ze dat zouden doen. moet positief zijn voor de Oekraïners gezien hoe moeilijk ze te beheren en te onderhouden zijn.

Een functionaris benadrukte destijds ook dat Biden Oekraïne geen duur, moeilijk te onderhouden systeem zou geven waarvan zijn team niet geloofde dat het de Oekraïners zou helpen de Russen te bestrijden.

Het was niet meteen duidelijk wat de regering Biden ertoe had kunnen brengen haar standpunt over de tanks te wijzigen.

Perssecretaris van het Pentagon Brig. Generaal Pat Ryder weigerde tijdens de briefing van dinsdag op de kwestie in te gaan. “Wanneer en als we iets te melden hebben, zullen we dat doen”, zei hij.

Eerder op dinsdag meldde de Wall Street Journal dat de regering-Biden “neigde om Abrams-tanks naar Oekraïne te sturen”.