De handelsglitch van de NYSE van dinsdag legde uit waarom sommige transacties kunnen worden geruïneerd

de handelsglitch van de nyse van dinsdag legde uit waarom sommige transacties kunnen worden geruïneerd

de handelsglitch van de nyse van dinsdag legde uit waarom sommige transacties kunnen worden geruïneerd

De New York Stock Exchange opende dinsdag met technische problemen. Tientallen aandelen werden geopend tegen prijzen die aanzienlijk hoger of lager waren dan de slotkoersen van de vorige dag. De meeste werden kort na de opening geschorst volgens regels die bedoeld waren om buitensporige volatiliteit te verminderen, en de meeste heropend 5-10 minuten na de opening tegen prijzen die veel dichter bij de slotkoersen van gisteren lagen.

De getroffen aandelen omvatten grote bedrijven zoals Altria, Mastercard, McDonalds, Uber, Wells Fargo, Verizon, Rio Tino, Shell, AT&T, Lilly, Mosaic, Wells Fargo, Nike, Nucor, Transocean, Prudential, 3M, Newmont Mining, Southern, United Pacific, Sony, United Parcel Service, Altria, Valero Energy, Occidental Petroleum, Royal Dutch Shell, MetLife, Visa, Walmart en Exxon Mobil.

Big Board, eigendom van en beheerd door Intercontinental Exchange, gaf later een verklaring af waarin stond: “Alle NYSE-systemen zijn momenteel operationeel.”

Net voor 11:00 uur ET gaf de NYSE een tweede verklaring af: “De Exchange gaat door met het onderzoeken van de problemen rond de openingsveiling van vandaag. Er waren geen openingsveilingen voor een subset van symbolen. De Exchange werkt aan het verduidelijken van de lijst met symbolen. Betrokken lidfirma’s kunnen overwegen een verzoekschrift in te dienen wegens duidelijk onjuiste of Rule 18-vereisten.”

“Duidelijk onjuist” betekent dat de NYSE zal bepalen dat de initiële prijzen van de betrokken aandelen geen geldige transacties waren, en de NYSE zal bepalen dat de volgende prijs de “juiste” openingsprijs zal zijn.