China biedt Sri Lanka een schuldmoratorium van twee jaar aan

china biedt sri lanka een schuldmoratorium van twee jaar aan

china biedt sri lanka een schuldmoratorium van twee jaar aan

  • De Export-Import Bank of China heeft Sri Lanka een schuldmoratorium van twee jaar aangeboden en zei dat het de inspanningen van het land zal steunen om een ​​lening van 2,9 miljard dollar binnen te halen. USD-lening van het Internationaal Monetair Fonds, volgens de brief die Reuters inzag.
  • India schreef eerder deze maand aan het IMF dat het vastbesloten was om Sri Lanka te steunen met financiering en schuldverlichting, maar dat het eiland ook de steun van China nodig had om tot een definitieve overeenkomst met de wereldwijde geldschieter te komen.
  • Een andere regeringsbron met directe kennis van de gesprekken vertelde Reuters dat Sri Lanka waarschijnlijk de brief van China met het IMF zal delen en hun mening over de inhoud zal vragen om te beoordelen of sterkere garanties nodig zijn.