‘Allemaal negatief’ over aandelen: Marko Kolanovic van JPMorgan zet zich schrap voor correctie, harde landing

'allemaal negatief' over aandelen: marko kolanovic van jpmorgan zet zich schrap voor correctie, harde landing

'allemaal negatief' over aandelen: marko kolanovic van jpmorgan zet zich schrap voor correctie, harde landing

Marko Kolanović van JPMorgan houdt zich in vanaf 2023. het begin van de betoging.

In plaats daarvan zet de Institutional Investor Hall of Fame zich schrap voor een correctie van 10% of meer in de eerste helft van dit jaar, waarmee beleggers wordt verteld dat het “helemaal bearish” is op de markt.

“De fundamenten verslechteren. En de markt gaat omhoog. Dus op een gegeven moment moet het botsen.”
De belangrijkste marktstrateeg en hoofd van het wereldwijde onderzoek van het bedrijf vertelde dinsdag aan CNBC’s “Fast Money”.

Kolanovic verlaagde vorige week de investering van zijn bedrijf in het aandeel tot onderwogen. In een recente notitie waarschuwde hij dat de markt momenteel geen recessie inprijst. Zijn belangrijkste zaak is een harde landing.

“Kortlopende rentetarieven zijn de afgelopen zes maanden sterk veranderd, en ze zullen waarschijnlijk nog een beetje stijgen en blijven hangen”, zei hij. “De consument heeft veel schulden aangegaan. De rente is gestegen. De consument is veerkrachtig geweest, en dat was onze stelling van vorig jaar… Maar ze worden in de loop van de tijd steeds minder veerkrachtig.”

Kolanovic, voor de 12e keer gerangschikt als de nummer 1 aandelenstrategie door Institutional Investor, noemt verontrustende trends in de laatste belangrijke economische gegevens, waaronder ISM-diensten, detailhandelsverkopen en de Philadelphia Fed-enquête, als redenen voor de vertraging.

“We denken dat de dingen eerst naar het zuiden gaan en erger worden”, zei Kolanovic.

Maar dit jaar is de technologiezware Nasdaq met meer dan 8% gestegen, terwijl de S&P 500 bijna 5% is gestegen. Het sloot dinsdag op 4.016,95.

Hij somt positieve ontwikkelingen op, waaronder de openstelling van China na de Covid-19-lockdown en het marktenthousiasme voor de zwakkere dollar. Kolanovic gelooft dat ze hebben bijgedragen aan het creëren van een worstcasescenario voor ons, en vorig jaar vond de recessie “op wonderbaarlijke wijze” plaats.

“Ik denk gewoon niet dat deze economie gaat werken met een rente van 5%”, zei Kolanovic, die opmerkte dat private equity en durfkapitalisten in zo’n omgeving niet kunnen bestaan. “Iets zal moeten geven, en de Fed zal ineenkrimpen.”

En het zou dit jaar kunnen gebeuren in de vorm van een renteverlaging.

“Op een gegeven moment zullen ze dat doen [the Fed] hou op De grote vraag is dus waar. Is dat [the S&P at] 3600? 3400? 3200? We hebben geen sterke overtuiging. Maar we denken dat de richting lager is”, zei hij. “Meestal is er een soort infectie of iets dat uit het niets gebeurt.”

Kolanovic somt schatkistpapier en contant geld op als veelbelovende schuilplaatsen voor nu.

Vrijwaring